TRAININGEN


Fitheidstest
Fit-totaal training
Slank en Strak training
HIIT en CrossFit
Sportevenementen
Kinderfeestjes
Bedrijfsbootcamp
 Gratis Proefles

Alle Trainingen >>

Fitheidstest
Voordat je start met trainen wordt een uitgebreide fitheidstest afgenomen. Met de gegevens en de resultaten van de fitheidstest doen wij een voorstel m.b.t. de aanpak, frequentie en de te realiseren doelstellingen voor een periode van zes weken. Zijn we het daar over eens dan gaan we aan de slag en na zes weken herhalen we de fitheidstest. Hierna worden weer de nieuwe doelstellingen geformuleerd. Dit proces herhaalt zich steeds, na twee testen ook de langere termijn doelstellingen geformuleerd.

Fit Totaal Starters
Je hebt al een lange periode niet meer gesport (of misschien wel nooit) en je zou graag op een leuke en afwisselende manier snel je conditie willen verbeteren. ‘Fit Totaal Starters’ is de uitgelezen kans om in korte tijd in vorm te komen. Geschikt voor jong en oud, vrouwen en mannen, mits gezond van lijf en leden.

De twaalf trainingen kun je verdelen over twaalf weken (1x in de week), maar wij adviseren een periode van zes weken (2x per week). Na deze periode ben je in staat om door te stromen naar de reguliere Fit Totaal trainingen of kun je er voor kiezen om in het zelfde programma te blijven. Dan zullen de aangeboden oefenvormen voor jou wel iets zwaarder worden. Het lichaam moet tenslotte altijd weer geprikkeld worden.

Duur training: 45-60 minuten

Fit Totaal Gevorderden
Een zeer afwisselend aanbod van sport- en bewegingsvormen waarbij alle belangrijke spiergroepen worden getraind, maar ook zaken als o.a. behendigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen. In deze training krijgt men te maken met hardloopvormen, krachtoefeningen met verschillende materialen, balspelen, gymnastische oefeningen op wisselende locaties. Verschil in conditie en snelheid is geen probleem. Het programma wordt op de mogelijkheden van het individu afgestemd.

Voor sporters met een redelijk basisniveau, vijf kilometer moet zonder probleem kunnen worden gelopen, die zich graag met anderen meten. Verbetering van prestaties staat voorop. Alle zaken zoals die bij Fit-totaal worden genoemd, komen hier ook aan de orde maar met een hogere intensiteit. Deze training is onder meer ook voor actieve sporters (bijv. voetballers, hockeyers) een aanrader. Het zal de prestaties op het sportveld duidelijk verbeteren.

Duur training: 75 minuten

Strak en Slank
Een uitermate geschikte training om slanker en sterker te worden. Deze training bestaat voor ca 80% uit kracht- en coördinatieoefeningen en beperkt uit hardloopvormen (voornamelijk in warming up en cooling down). Een zeer afwisselende trainingsopzet waarbij alle spiergroepen onder handen worden genomen. Ieder kan op zijn of haar niveau de oefeningen doen!

Duur training: 75 minuten

HIIT en CrossFit
Hoge intensiteit interval training (HIIT)of sprint interval training is een training strategie oftewel ‘methodiek’ die bedoeld is om prestaties te verbeteren, met relatief korte trainingen. HIIT is een vorm van cardiovasculaire training wat bevorderlijk is voor het verbranden van vet in een korte intensieve training. High Intensity Interval Training verhoogt de metabolisme, stimuleert de groeihormoon productie en het vergroot de explosieve kracht. Onderzoek toont aan dat HIIT tot 50% effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan een lage intensiteit training.

Duur training: 50 minuten

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffenatletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Duur training: 75 minuten

Kinderfeestjes

Sportfeestje

Ben je de geijkte feestjes een beetje zat? Wij hebben een geweldig alternatief voor jouw zoon of dochter. Laat je kind samen met zijn of haar vriend(innet)jes buiten sporten onder begeleiding van Witteman Sport. Het is een verfrissende, altijd verrassende bootcamp speciaal samengesteld voor kinderen.

Duur training: 1 tot 1.5 uur.

Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers vanaf € 75,-.

Het voetbalpartijtje

Op een speelse manier worden diverse voetbalvormen aangeboden. Hierin worden wedstrijdelementen opgenomen waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. Deze zijn, net als het drinken en iets lekkers, bij de prijs inbegrepen.

Duur parijtje: 2 uur

Prijs: Tot 8 kinderen € 100,-. Indien meer kinderen € 10,- per kind extra.

Het sport -en spelpartijtje

Op een speelse manier worden verschillende sport- en spelvormen aangeboden. Uiteraard zijn er ook leuke cadeaus te winnen tijdens de diverse wedstrijden. Deze zijn, net als het drinken en iets lekkers, bij de prijs inbegrepen. Bij slecht weer alternatief aanwezig.

Duur: 2 uur

Prijs: Tot 8 kinderen € 100,-. Indien meer kinderen € 10,-. per kind extra.

Bedrijfsbootcamp

Samenwerken, samen afzien, verbroedering, elkaar eens een keer op een andere manier leren kennen, samen historie opbouwen. Wij weten het zeker. Laat Witteman Sport een bootcamp voor jullie bedrijf of afdeling organiseren en het is jaren later nog een gespreksonderwerp. Iedereen, op elk niveau, komt aan zijn trekken. Prijzen afhankelijk van wensen en aantal deelnemers (vanaf € 4,- per persoon).